tiistai 7. kesäkuuta 2011

Kesäkuun ensimmäinen päivä Hampton Courtissa


Toisena vapaapäivänä eli 1.6. lähdin käymään Hampton Courtissa, jossa sijaitsee Hampton Courtin palatsi. Sinne ei Lontoon keskustasta pääse metrolla, mutta junat kulkevat puolen tunnin välein Waterloon asemalta ja meno-paluu maksoi minulta vain 8 puntaa. Tälle päivälle oli luvattu lämmintä ja aurinkoista, joten otin jälleen omat eväät mukaan nautittavaksi palatsin puutarhassa. Heti palatsin ulkopuolella vastaan tuli komea portti (kuvassa), joka jo antoi vihjeitä siitä mitä sisäpuolelta löytyy...

Hampton Court

Hiukan oli Hampton Courtin palatsi eri luokkaa verrattuna Kewin palatsiin. Siellä on aikoinaan asunut mm. kuningas Henrik VIII, eli osa palatsista edustaa Tudor-kauden upeaa arkkitehtuuria. Palatsia on kuitenkin myöhempinä aikoina remontoitu, ja osassa palatsia on nähtävillä barokki-tyylistä sisustusta. No minä en näistä tyylisuunnista kuitenkaan niin paljoa välitä, joten tyydyin vain ihastelemaan upeaa palatsia sekä sisä- että ulkopuolelta. Erityisen komeita mielestäni olivat seinä- ja kattomaalaukset. Seinillä oli myös paljon upeita tauluja sekä komeita seinävaatteita.
Upeat seinämaalaukset Hampton Courtin palatsissa (klikkaa isommaksi)


Palatsin ympärille kietoutuu useita mielenkiintoisia tarinoita ja historiallisia tapahtumia. Itse asiassa Hampton Courtin palatsissa huhujen mukaan kummittelee nykyään ja se on listattu yhdeksi kummittelevimmista paikoista koko Britanniassa. Kummituksista löytyy useita tarinoita, mutta itse en törmännyt siellä ainoaankaan.
Ei näkynyt kummituksia...


Palatsin sisäpiha


Palatsin viileydestä uskaltauduin iltapäiväaurinkoon valtavan kokoiseen puutarhaan ja puistoalueeseen, joka ympäröi palatsia. Samalla palatsin lipun hinnalla pääsee kiertelemään ympäröivässä puistossa. Puutarha oli jotain aivan käsittämätöntä. Ihan kuin olisi astunut satumaailmaan... Ehkä seuraavista kuvista selviää teille, miksi minusta tuntui kuin olisin ollut keskellä satumaata!
The Great Fountain Garden

The Pond Gardens

Ruusutarhat tuoksuivat myös Hampton Courtissa


Mielenkiintoinen käyntikohde puutarha-alueella on myös labyrintti, joka koostuu pensasaidoista. Jos ostaa lipun palatsiin, pääsee samalla lipulla myös labyrinttiin. Ja tokihan sekin piti käydä testaamassa...
Kumman reitin valitset?

Ääk, umpikuja!

Loppu hyvin, kaikki hyvin! Löysin perille!

Myös Hampton Courtissa kiertelyyn kannattaa varata koko päivä aikaa. Oma aikansa menee, kun kiertää palatsin läpi ja loppupäivän saa helposti kulumaan palatsia ympäröivässä puutarhassa. Sielläkin tulee kyllä käveltyä paljon, koska paikalliset puistot nyt eivät vain ole mitään pikkuruisia... Mutta jos käveleminen alkaa väsyttää, niin aina voi hypätä vanhanaikaiseen kärrykyytiin:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti