perjantai 17. kesäkuuta 2011

Windsorin linna (2.6.2011)


Torstaina 2.6. vapaapäivieni vietto jatkui Windsorissa. Siellä sijaitsee Windsorin linna, joka on käsittääkseni maailman vanhin ja isoin käytössä oleva linna. Sen on nimittäin alunperin rakennuttanut kuningas Vilhelm I vuonna 1070. Tuolloin linna oli pikemminkin puulinnoitus, jonka puurakenteet muutettiin pikkuhiljaa kiveksi Henrik II:n aikaan. Tällä hetkellä Windsorin linnassa on kuningattaren virka-asunto ja hän viettää siellä usein viikonloppuja.


Windsoriin ei pääse metrolla, joten turvauduin jälleen junakyytiin, joka lähti Waterloon asemalta. Päätepysäkin nimi on Windsor & Eton riverside. Siitä on vain lyhyt kävelymatka linnalle. Linnan sisällä oli yllätyksekseni oikein turvatarkastus, eli reppu laitettiin hihnalle ja samalla tavalla piti kävellä metallinpaljastimen läpi, kuin lentokentilläkin. Tosin täällä turvatarkastuksessa oli varsin hyväntuulista henkilökuntaa ja vaihdoinkin muutaman sanan heidän kanssaan ennen kuin jatkoin matkaa linnaa kohti.
Vahdinvaihto


Kun saavuin linnan eteen, siellä alkoi sattumalta vahdinvaihto, josta onnistuin näkemään osan. Näin myös kuningatar Maryn nukkekodin, joka on rakennettu 1920-luvulla. Se on maailman kuuluisin nukkekoti ja sen rakentaminen on kestänyt kolme vuotta. Kaikki sen pikkuriikkiset yksityiskohdat olivat todella upeita! Nukkekodisa nimittäin on toimivat sähköt, sekä pikkuisista vesihanoista tulee kuulemma sekä kuumaa että kylmää vettä. Nukkekodin lisäksi pääsin käymään myös State apartmentissa sekä St George's kappelissa. Harmi että näissä paikoissa valokuvaaminen oli kiellettyä, mutta suosittelen kyllä lämpimästi käymistä niissä.


Päivä Windsorissa oli lämmin ja aurinkoinen, joten linnakierroksen jälkeen kävin vielä jäätelöllä, ennen kuin lähdin junalla takaisin keskustaan.


Ps. Windsorissa sijaitsee myös Legoland. Sielläkin olisi ollut hauska käydä, mutta liput ovat aika kalliit ja sinnekin olisi pitänyt varata kokonainen päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti