perjantai 6. toukokuuta 2011

8½ tuntia junassa

Keskiviikkoaamuna kello kahdeksalta koitti sitten kotiinpaluun aika. Edessä oli kahdeksan tunnin junamatka. Alkumatkasta vieläpä joku toinen juna oli hajonnut, joten jouduimme odottamaan sen poistamista raiteilta puoli tuntia ja niimpä kotiinpaluukin viivästyi puolella tunnilla. Junamatka oli melkoisen pitkä ja tylsä. Puolessa välissä junaan astui nuori äiti pienen lapsen kanssa ja lapsiraukka huusi koko matkan (1½h) ajan. Onneksi he eivät matkustaneet Lontooseen asti, sillä lapsen huuto kiristi varsinkin Iian ja Jykän hermoja.

Ja näin sanottiin heipat Ylämaalle
Iltapäivällä olimme puoli viiden aikaan King's Crossilla ja sieltä suuntasin takaisin kirkolle. Yllätys kirkolla oli suuri, sillä Jaakko Löytty oli harjoittelemassa Mika Nuorvan kanssa illan konserttia varten kirkkosalissa. Ilta sitten menikin kirkolla konserttia katsoessa ja blogia kirjoittaessa.

Konsertti

Tähän loppuun voisin vielä laittaa muutamia huomioita Skotlannista. Edinburghissa näkyi yllättävän paljon kerjäläisiä. Minusta tuntui, että Lontoossakaan en näe päivän aikana niin paljon kerjäläisiä mitä siellä. Edinburgh oli myös oikea turistirysä. Joka puolella oli matkamuistomyymälöitä ja kaiken maailman turistikrääsää myynnissä. Tosin kyllähän sitä turistikrääsää löytyy myös Lontoosta ja oli niitä matkamuistomyymälöitä Invernessissäkin. Turismi taitaa ollakin yksi tärkeimmistä elinkeinoista Skotlannissa.

Edinburghissa nähtiin muutamia katusoittajia, jotka soittivat säkkipilliä.

Matkan aikana emme testanneet Skotlantilaisia perinneruokia, mutta Jykä taisi testata paikallista viskiä. Jätimme myös välistä Skotlantilaisen "perinnejälkiruoan" nimeltä deep-fried Mars bar. Se on Skotlannista lähtöisin oleva "herkku" ja suomeksi siis uppopaistettu Mars-patukka. Ensin Mars-suklaapatukka jäädytetään pakkasessa ja sen jälkeen se uppopaistetaan samalla tavalla kuin munkit. Nam Nam...  Ja suomalaiset muka syövät epäterveellisesti...

Kaiken kaikkiaan matka oli kuitenkin mieleenpainuva ja onnistunut, kiitokset Iialle ja Jykälle matkaseurasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti