keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Loch Ness ja sen hirviö

Hirviönmetsästäjät Loch Nessilla. Häikäisiköhän aurinko?
Päästyämme Invernessiin, lähdimme ensimmäiseksi etsimään Inverness Tourist Hostel -nimistä hostellia. Se sijaitsi lähellä juna-asemaa ja oli yllättävän siisti ja hauskannäköinen sisältä, vaikka yö siellä maksoi vain n. 10 puntaa/hlö ryhmähuoneessa ja ulkoapäin se ei näyttänyt kovin kummoiselta. Majoituimme kuuden hengen huoneeseen, jonka jaoimme kolmen kanadalaisen reppureissaajan kanssa. He olivat kuulemma kiertäneet Eurooppaa jo kahdeksan kuukauden ajana ja työskennelleet mm. kolme viikkoa viinirypäleiden poimijoina!
Loch Ness

Jätimme tavaramme hostellille ja respan ohjeiden mukaan lähdimme etsimään bussiasemaa. Sieltä kuulemma saisimme tietoa siitä miten pääsemme kuuluisalle Loch Nessille. Bussiasemalla oli infopiste, jossa oikein mukavanoloinen nainen kertoi, että puolen tunnin kuluttua asemalta lähtee bussi, joka vie turisteja järviristeilylle Loch Nessille. Nopealla päätöksellä ostimme liput (16 puntaa opiskelijalippu) tälle järviristeilylle ja menimme ulos odottamaan bussia! Se saapuikin puolen tunnin kuluttua ja oli oikein perinteinen kaksikerroksinen turistien sightseeing-bussi. Kyllä mua nauratti ja samalla kauhistutti nousta turistibussin kyytiin... Tähän asti olen parhaani mukaan yrittänyt välttää sellaisia ja olenkin vannonut että Lontoossa en sellaisen kyytiin nouse... No nyt sitten otin kuitenkin turistina olosta kaiken ilon irti ja kamera kädessä istuuduin bussiin. Iiaa kuulemma hävetti koko bussikyydin ajan. No pääsimme onneksi Ness-joen rantaan, jossa veneemme Jacobite Queen (Jacobite -niminen yritys järjestää risteilyjä ja veneretkiä Loch Nessille) meitä odottelikin jo. Kiipesimme yläkannelle muutamien muidenkin turistien kanssa. Voin muuten kuvitella miten täynnä kyseinen vene on kesäaikaan, mutta nyt kyydissä oli vain joitakin eläkeläisiä, muutama kiinalainen turisti, sekä me!

Meidän paatti

Ihan asiallisen näköinen vene sisäpuolelta
Niin ja tässä vaiheessa on varmaan hyvä kertoa muutamalla sanalla Loch Nessin hirviöstä, Nessiestä, jonka väitetään asustavan kyseisessä järvessä ja jonka takia järvi on kuuluisa. Ensimmäiset maininnat hirviöstä juontavat juurensa vuoteen 565 ja 1900-luvulla "havaintojen" määrä on lisääntynyt rajusti. Ihmiset jopa tulevat Loch Nessille telttojen kanssa, pistävät leirin pystyyn ja viettävät pitkiä aikoja tuijotellen järveä kamerat valmiina Nessien varalta. Voitte vain kuvitella miten paljon väärennettyjä valokuvia "hirviöstä" on otettu. Tämä hirviöperinne on kuitenkin varsin mielenkiintoinen ja ajatus vuosisatoja eristyksissä Ylämaan järvessä elävästä otuksesta on jännittävä. Kaikuluotauksen perusteella järvessä ei kuitenkaan elä muuta kuin kaloja. Vaan jokainen voi päättää itse, uskoako tähän hirviölegendaan vai ei... :)

Tässä tämä kuuluisa Nessie nyt sitten on!
Mutta hirviöistä huolimatta Loch Nessin järvi on erittäin kaunis ja voimme lämpimästi suositella risteilyä järvellä aurinkoisena päivänä. Se oli oikein upea kokemus! Meidän risteilymme kesto oli kolme tuntia ja veneemme meni ensin Nessin jokea pitkin järvelle ja kävi tekemässä lenkin Urquhartin linnalla, jonne osa turisteista jäi tutustumaan linnaan ja joitakin ihmisiä otettiin sieltä kyytiin. Urquhartin linna on muuten todella upealla paikalla Loch Nessin rannalla ja sieltä avautuu upeat näkymät järvelle.

Urquhartin linna
Aluksemme palasi samaa reittiä järveä sekä Nessin jokea pitkin Invernessiin. Siellä meitä odotti bussikyyti takaisin keskustaan. Menimme ensimmäisenä syömään ja sen jälkeen oli tarkoitus mennä shoppailemaan. Mutta kas, kello oli jo puoli kuudessa ja kävi niin hullusti että kaupat alkoivat mennä kiinni... Ja minä kun olin ajatellut tehdä matkamuistoshoppailut Invernessistä! No onneksi löytyi vielä yksi matkamuistomyymälä, joka oli kuuteen asti auki ja sitä piti oikein herttainen nainen. Ostin sieltä kortteja ja erittäin pakollisen cd-levyllisen skottimusiikkia. Sen jälkeen palasimme takaisin hostellille kirjoittamaan postikortteja ja samalla myös juttelimme kandalaisten huonekaveriemme kanssa. Kahdeksan aikaan lähdimme vielä katsomaan Ylämaan kaupungin iltavalaistusta ja veimme kortit postiin. Mummut ja kotiväki voivat odotella korttejaan ensi viikolla...

Inverness

Inverness and river Ness

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti