keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Edinburghista Invernessiin

Linnan valloituksen jälkeen kävimme syömässä ja suuntasimme shoppailemaan. Tai no erityisesti Iiaa poltteli shoppailu ja löysikin jälleen uudet upeat korkkarit itselleen. Minä en ostanut oikein mitään itselleni mutta jostakin kumman syystä rahaa kuitenkin paloi hyvää vauhtia reissun aikana. Shoppailun jälkeen palasimme takaisin hostellille ja pidimme pienen hengähdystauon.


Salisbury Crags, Edinburgh

Salisbury Crags ilta-auringossa

Salisbury Crags

Parin tunnin päästä lähdimme uudestaan liikkeelle ja suuntana meillä oli Holyrood Park. Siellä sijaitsee tunnettu suuri kallioleikkaus Salisbury Crags ja korkea huippu Arthur's Seat. Huipulle asti ei lähdetty enää kiipeämään, sillä aurinko oli jo laskemassa ja Iialla on korkean paikan kammo. Nousimme kuitenkin rinnettä pitkin ylöspäin, sillä siellä kulki helppo polku pengermää pitkin ja alhaalla avautuivat upeat maisemat kaupunkiin päin. Iiakin keräsi kaiken rohkeutensa kiivetessään ylöspäin ja pystyi myös vähän nauttimaan maisemista. Näimme sieltä kauniin auringonlaskun ja auringonlaskua katsellessa pidimme evästauon. Takaisin alaspäin kävellessämme vastaan tuli kaksi suomalaista parikymppistä jätkää, mikä oli melkoinen yllätys. Olisivatkohan opiskelemassa Edinburghissa? Moikattiin ja jatkettiin matkaa. Kierrettiin vielä Tescon kautta takaisin hostellille ja iltapalan jälkeen suurin piirtein kaaduttiin sänkyihin.
Edinburgh auringon laskettua

Tiistaina jätimme Edinburghin taaksemme, kun tosiaan hyppäsimme Invernessiin menevään junaan. Maisemat alkoivat muuttua karummiksi ja vähän samanlaiseksi kuin Suomen lapissa. Pohjoisessa joillakin vuorten rinteillä näkyi vielä lumiläikkiä ja junarata taisi kulkea melko korkealla, sillä välillä junaradan ympärillä ei kasvanut puita ollenkaan, vain pelkkää pensasta. Junasta näimme paljon lampaita, lehmiä, peuroja, jäniksiä ja Iia onnistui näkemään myös kettuja. Sää oli loistava, sillä aurinko paistoi sinitaivaalta.

Allaolevan videon kuvasin junasta. :)


Ja vielä muutama kuva matkalta Invernessiin:
Junasta kuvattu

Asemalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti