torstai 19. toukokuuta 2011

Viimeisiä viikkoja viedään

Kotiinpaluu lähestyy huimaa vauhtia, kun jäljellä on enää kaksi kokonaista viikkoa ja muutama hassu päivä siihen päälle. Olenkin nyt tämän viikon ollut töissä ja samaten ensi viikko menee vielä töissä. Viimeisen viikon olen vapaalla, jolloin olisi tarkoitus kiertää vielä linnoja, palatseja ja muita kivoja nähtävyyksiä, sekä tietenkin tehdä viimeiset tuliaisostokset.

Norjalaisten kansallispäivä 17.5.
Maanantaina meille tuli kirkolle iso ryhmä majoittujia, joten siirryin kolmeksi yöksi hostelliin yöpymään ja sain vähän pesäeroa kirkolle. Töiden jälkeen illalla nautinkin hiukan omasta ajasta ja kävin elokuvissa katsomassa elokuvan Water for Elephants. Oli muutes hyvä elokuva!


Southwarkin puistossa oli kansallispäivän juhlijoita

Myös tiistaina olin aamuvuorossa ja töiden jälkeen lähdin kiertelemään keskustaan. Sitä ennen tein mutkan meidän lähipuistoon, jossa norjalaiset juhlivat heidän kansallispäiväänsä.Keskustassa katselin jo hiukan tuliaisostoksia sekä uutta matkalaukkua. Hoksasin nimittäin että a. joko täytyy ostaa toinen matkalaukku tai sitten b. lähettää puolet tavaroista pahvilaatikossa Suomeen. Ei ihan taida mahtua kaikki tavarat rinkkaan...

Tarjoilua oli myös :)
No vielä en kuitenkaan matkalaukkua ostanut, vaikka monenlaisia oli tarjolla. Illalla palasin takaisin hostellille ja keskiviikkoaamuna tulikin nukuttua pitkästä aikaa myöhään. Luksusta! Keskiviikkona olin iltavuorossa ja meillä olikin aika hiljainen ilta, mutta leivoin sellaiset 7 täytekakkupohjaa pakkaseen tulevia juhlia varten. Päivät todella kiitää, sillä nyt ollaan jo torstaissa! Äiti tänään jo soitteli, että missä viipyy blogipäivitykset kun en ole moneen päivään kirjoittanut. Mutta en vain ole ehtinyt kirjoittaa.
Canary Wharfin kukkasia
Tänään kävin kivassa, pienessä (ja ilmaisessa) museossa nimeltä Museum of London Docklands. Se sijaitsee aika lähellä kirkkoa, Canary Wharfilla ja sinne on helppo mennä, kunhan vain pääsee ulos valtavasta metroasema-ostoskeskuskompleksista. Museossa oli esillä Lontoon historiaa, erityisesti satama-alueeseen ja merenkäyntiin liittyvää historiaa. Oma suosikkini siellä oli Sailortown gallery 1840-1850, joka oli "jäljennös" 1800-luvun pimeästä, kapeasta ja kiemuraisesta satama-alueen kaupungista. Siellä pääsi myös kurkistelemaan 1800-luvun satamakaupungin pieniin ja askeettisiin koteihin. Sieltä reittini jatkui puistoon auringonottoon ja sen jälkeen palasin kirkolle valmistautumaan työiltaan. Ja oli muuten mukava ylläri kun huomasin, että vanha ja uskollinen digikamerani oli hajonnut. Pitää kai suunnata kameraostoksille, jotta saa vielä kuvia loppuajalta.
Vanhan kamerani viimeiset kuvaukset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti