perjantai 6. toukokuuta 2011

Yllätysvieraita

Torstaina oli samantien paluu arkeen, sillä päivä alkoi aamuvuorolla. Päivän aikana oli kuitenkin monenlaista puuhaa ja kävin vilkaisemassa Ruotsin merimieskirkkoakin. Iltapäivällä töiden jälkeen lähdettiin Terjen kanssa Westminster Abbeyyn, jossa on aina viiden aikaan Evensong. Silloin sisälle pääsee ilmaiseksi seuraamaan 45 minuutin pituista jumalanpalvelusta. Ja samalla tietenkin näkee koko kirkon sisäpuolelta ilmaiseksi... Muutenhan sinne sisäänpääsy maksaa n. 16 puntaa.

Westminster Abbey

Terje meni sisälle kirkkoon, kun itse jäin odottelemaan ulos yllätysvieraita. Nimittäin Riitta, Riittan poikakaveri Petteri sekä heidän kaverinsa Heikki ovat tällä hetkellä Lontoossa viikon lomareissulla. He lähtivät itse asiassa samoihin aikoihin vaihtoon Alankomaihin, kun minä lähdin Lontooseen työharjoitteluun ja tulivat nyt sieltä viikoksi täällä käymään. Olipa muuten todella kummallista ja samalla hauska nähdä Riittaa täällä Lontoossa! Tuntuu siltä että aivan vasta puhuimme ulkomaille lähtemisestä ja nyt sitten ollaankin jo täällä.

Käytiin siis kuuntelemassa Evensong ja ihastelemassa Westminster Abbeyta sisältä. Upea kirkko! Hääkoristeet olivat myös vielä paikallaan, eli Katen tilaamat kahdeksan täysikokoista vaahteraa, joista ainakin iltalehti uutisoi ennen häitä. Kävelimme myös samaa käytävää pitkin, jota Kate ja William kävelivät viikko sitten ja mietimme kenen häävieraan paikalla istuimme Evensongin ajan... Ja näimme myös ne punaiset tuolit, joilla Kate ja William istuivat kirkossa. Evensongin aikana kuulimme myös poikakuoron laulua ja sekin oli kyllä kokemisen arvoista.

Piccadilly Circuksen suuret mainokset
Westminster Abbeyn jumalanpalveluksen jälkeen lähdimme Riittan, Petterin ja Matin kanssa kiertelemään keskustaan. Kävimme Piccadilly Circuksella ja Hamleyn suuressa lelukaupassa. Se taisi ollakin kaveriporukan mieleen ja tällä kertaa minäkin sorruin tekemään siellä ostoksia. Sieltä jatkettiin vielä kävellen matkaa heidän hotellin luo, josta sitten palasin metrolla takaisin kirkolle.

Ai niin, ostin myös eilen lentolipun takaisin Suomeen. Tänään tulee tasan 2 kuukautta täyteen Lontoossa oleilua ja kuukausi on vielä jäljellä. Eli tasan kuukauden päästä on sitten jo paluu edessä. Täytyy siis laittaa turistivaihde päälle, sillä monta paikkaa Lontoosta on vielä näkemättä! Tänään olen töissä iltavuorossa, joten päivä taitaa mennä enimmäkseen kirkolla. Huomenna olen aamussa, joten toivottavasti ehdin vielä Riittaa ja kumppaneita näkemään ennen kuin he lähtevät takaisin Alankomaihin. Ja ensi viikolla saankin taas uusia vieraita tänne... :)

Ps. Riittan blogiin pääsee tästä: http://riitteri.blogspot.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti