lauantai 30. huhtikuuta 2011

Kate & William 29.4.2011

Green Park aamulla yhdeksän aikaan
Hääpäivän aamu valkeni harmaana ja hiukan sumuisena. Nousin kahdeksan aikaan ja lähdin aamupalan jälkeen keskustaan. Tarkoituksena oli mennä metrolla Green Parkkiin ja sieltä puiston läpi Buckinghamin palatsille. No hiukan toisin kävi... Puistossa oli jo ennen yhdeksää paljon ihmisiä ja heitä väistellen kävelin palatsia kohti. Puiston nurkassa oli portti, jonka läpi järkkärit päästivät ihmisiä palatsin eteen ja kadulle. Menin portille jonottamaan muun ihmisjoukon kanssa ja jono eteni hitaasti. Pääsin metrin päähän portista, kunnes järkkärit sulkivat portin ja ilmoittivat etteivät päästä enempää väkeä palatsin eteen. Hitsit! Hiukan kyllä harmitti ensin, mutta myöhemmin kun telkkarista katsottiin sitä väkimäärää palatsin edessä niin taisi olla parempi etten sinne päässytkään.

Melkein pääsin tästä portista palatsin eteen...
Lähdin kävelemään puiston halki ja puolessa välissä törmäsin täysin sattumalta Iiaan, Jykään, Nooraan ja Lauriin. Päätimme vielä kierrellä ja yrittää päästä jonkun kadun varteen odottelemaan hääparia. Kierrettiin puiston ohi, mutta joka puolella oli niin paljon ihmisiä että oli aivan mahdotonta päästä sen kulkureitin varrelle mistä Kate & William kulkivat. Palattiin takaisin Green Parkkiin, sillä siellä oli 2 isoa screeniä joilta myös häitä näytettiin livenä. Nyt kuitenkin sekin oli suljettu valtavan ihmismäärän takia ja ihmismassa virtasi kohti Hyde Parkkia, jossa oli myös isoja screenejä livelähetystä varten. Seurattiin väkijoukkoa Hyde Parkkiin ja jäätiin sinne katsomaan hääjuhlaa. Siellä vain sattui olemaan muutama muukin ihminen ja minä lyhyellä varrellani en nähnyt edes screenejä kunnolla. Mietinpä vain, että en olisi tainnut nähdä palatsin edessäkään mitään...

Hyde Park oli myös täynnä ihmisiä... Näin "lähelle" päästin screenejä siellä
Katsoimme valojen vannomisen ja sen jälkeen päätin lähteä takaisin kirkolle, jossa myöskin oli menossa oma kisakatsomo. Lauri lähti mukaani ja menimme metrolla takaisin. Westminsterin metroasema oli suljettu kokonaan väkimäärän takia, mutta muuten metrot kulkivat. Kirkolla oli grilli päällä ja tarjolla monenlaisia herkkuja. Siellä katsoimme hääjuhlan loppuun telkkarista ja sen jälkeen iski kummallinen väsymys päälle. Nuokuimme vain sohvilla puoliunessa. Onneksi päivän mittaan vielä virkuimme ja lähdimme illalla uudestaan keskustaan katsomaan hääjuhlintaa. Yllättävän tyhjäksi oli keskusta muuttunut ja kun menimme Green Parkin ohi, niin ei olisi uskonut että aamupäivällä se oli täynnä väkeä. Se oli ensinnäkin paljon siistimässä kunnossa, mitä Kalajoen hiekkasärkät ovat juhanuksen jälkeen ja toisekseen siellä oli enää kourallinen ihmisiä.Näin nopeasti tuli ja meni hääpäivä... Onnea vielä prinssi William ja herttuatar Catherine! Nyt voi sitten ruveta arvuuttelemaan häämatkakohdetta... :)

Myös ambulanssit päivystivät koko päivän


Ja näkyi siellä myös varamorsiamia olevan päivystämässä siltä varalta että Kate kieltäytyykin alttarilla... Vai olivatkohan Harryn takia paikalla?



 Ps. Huomenna sunnuntaina lähdemme Iian ja Jykän kanssa Skotlantiin ja tulemme takaisin keskiviikkona. Luvassa siis kuvia ja tilapäivityksiä ylämailta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti