perjantai 8. huhtikuuta 2011

Päivä aurinkoisessa Doverissa

Lähdimme Terjen kanssa torstaina aamulla puoli kahdeksan aikaan kirkolta kohti Victorian juna-asemaa. Ostimme sieltä meno-paluun Doveriin ja kerkesimme hyvin siihen junaan, johon oli tarkoituskin. Se lähti Victorialta hiukan ennen yhdeksää. Vajaan kahden tunnin junamatka sujui ongelmitta ja perille päästyämme päätimme suunnata heti katsomaan Doverin kuuluisaa keskiaikaista linnaa, joka sijaitsee Doverin valkoisilla kallioilla. Opaskirjassa luki että juna-asemalta olisi 2,5km matka sinne, mutta ei se kyllä niin pitkä matka ollut. Löysimme kävelyreitin jota pitkin pääsimme aikalailla suoraan linnan pihaan, eikä kävelymatkaan mennyt kauaa. Portaita ja nousua oli toki jonkin verran. Ostimme liput linnan sisälle ja sain muutaman punnan alennuksen opiskelijakortilla. Täällä on vielä toistaiseksi hiljaista turistikohteissa, joten Doverissakin saimme kierrellä rauhassa ilman valtavia ihmismassoja. Muutamia koululaisryhmiä sinne oli kuitenkin eksynyt, mutta väistimme ne ryhmät kaukaa. 
Linnan sisäpihaa

Opaskirjassamme luki, että Wartime Tunnelsiin (sota-ajan tunnelit) kannattaa varata heti paikat, sillä sinne pääsee kerralla kai noin 30 ihmistä. Näin hiljaisella kaudella pääsimme heti puoli yhden kierrokselle ja se sisältyi ostamiemme lippujen hintaan. Ehdimme kuitenkin kierrellä hiukan linnan sisäpuolella ennen tunnelikierrosta.

Doverin kallioihin on keskiajalla kaivettu pitkiä tunneleita, joita on käytetty sota-aikoina suojana yms. Toisen maailmansodan aikaan tunneleita käytettiin maanalaisena sairaalana ja siellä sijaitsi myös armeijan komentokeskus. Oli mielenkiintoista käydä tunneleiden sisällä oppaan johdolla, mutta valitettavasti siellä ei saanut ottaa valokuvia. Saimme kuulla kattavan tietopaketin tunneleiden käytöstä ja esim. sairaalan toiminnasta sodan aikana. Sinne oli myös lavastettu mm. kapeita sairaalasänkyjä ja muita sairaalavälineitä.
Kirkko ja majakka
Tunnelikierroksen jälkeen jatkoimme vielä kiertämistä linnan alueella. Kävimme mm. katsomassa roomalaista majakkaa, joka on rakennettu Doveriin pian sen jälkeen kun roomalaiset valloittivat Englannin. Majakan vieressä sijaitsee St Mary in Castro, joka on anglosaksilainen kirkko ja rakennettu alunperin varhaiskeskiajalla, mutta korjattu 1800-luvulla.
Doverin valkoiset kalliot
Linnakierroksen jälkeen jatkoimme kävellen matkaa ja menimme Doverin rantaan. Siellä eteemme avautui ihana merimaisema ja takanamme kohosivat Doverin valkoiset kalliot. Ne sijaitsevat Englannin kanaalin kapeimmassa kohdassa ja hyvällä säällä Doverista voi nähdä Ranskaan. Vaikka meillä olikin hyvä ja aurinkoinen ilma, niin merellä oli kuitenkin sen verran utua että emme juuri Ranskaa nähneet. Harmi!

Kalliot
Rantakävelyn jälkeen palasimme tutkimaan Doverin keskustaa. Pysähdyimme pieneen kahvilaan kahville (minä limsalle), jonka jälkeen kiersimme kauppoja yms. Doverissa oli kuitenkin aika huonot valikoimat, emmekä ostaneet sieltä mitään sen erikoisempaa. Peacocks-nimisestä kaupasta ostin itselleni pyjaman, joka maksoi n. 5 puntaa. Kyseisessä kaupassa sai ostoksista -20% alennuksen opiskelijakortilla, mikä oli ihan kiva ylläri!
Dover, takana näkyy linna

Kuuden aikaan hypättiin paluujunaan ja olin takaisin kirkolla yhdeksältä.


Linnan keittiössä taidettiin valmistaa villisikaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti