torstai 28. huhtikuuta 2011

Paluu arkeen :)

Tiistaina minulla oli taas pitkästä aikaa työpäivä ja olin aamuvuorossa. Leivoin korvapuusteja, sillä viime kerrasta olikin jo aikaa... Tiistai-illalle meillä oli Terjen kanssa suunnitelmia, sillä täällä kirkolla usein vierailevat John ja Maria kutsuivat meidät luokseen. Kiersimme Blackheathin kautta, jossa Terje ja muut assarit asustelevat tällä hetkellä ja kävimme heidän kotonaan ensin. En ollut aikaisemmin käynyt Blackheathissa ja oli mukava nähdä uusia maisemia. Blackheath on saanut nimensä suurista niityistä, jotka erottavat sen Greenwichista ja Lewishamista. Kuulin myös, että nimen ja niittyjen alkuperä juontaisi juurensa mustan surman aikaan, jolloin kaikki ruttoon kuolleet olisi haudattu niityille ja niityt ovat siksi säilyneet, koska niiden päälle ei ole haluttu rakentaa mitään. Se tosin taitaa olla myytti, sillä ainakin wikipedian mukaan lähiön nimi olisi saanut alkunsa tummasta maaperästä.

Blackheath
Blackheathista menimme bussilla Lewishamiin kyläpaikkaamme ja siellä söimme erittäin perinteistä englantilaista ruokaa. Nimittäin fish & chipsejä. Hyviä oli! Myös jälkiruoaksi oli jotain perinnejälkkäriä, mutta en enää muista sen nimeä. Ilta meillä vierähtikin mukavasti Johnin ja Marian luona, kunnes lähdin bussilla takaisin kirkolle.

Keskiviikkona olin, kuinka ollakaan, aamuvuorossa ja kävin tekemässä kotikäynnin. Töiden jälkeen kävin Elephant & Castlen ostoskeskuksessa, jossa sijaitsee Clarksin factory shop. Toisinsanoen siellä myydään Clarksin kenkiä (ja laukkuja) kivoilla alehinnoilla. Olen siellä aikaisemminkin käynyt tekemässä löytöjä ja tällä kertaa hakusessa oli hyvät kävelykengät. Löysin sellaiset lenkkarimalliset kengät itselleni. Täällä Lontoossa on todella tärkeä rooli hyvillä kengillä. Vaikka käytän metroja ja busseja niin siitä huolimatta käveltyä tulee todella paljon. Paljon paljon enemmän mitä Suomessa. Tämän Mikkokin huomasi pääsiäisenä ja voidaan kyllä molemmat suositella hyviä kenkiä Lontooseen matkustaville. Joskus vain on parempi laittaa jalkaan ne kengät, joilla on hyvä kävellä riippumatta siitä, miltä ne muuten näyttävät. Ja täällä muutes katukuvaan kuuluvat bisnesnaiset, jotka kulkevat töihin tai töistä kotiin lenkkarit jalassa ja jakkupuku tms. päällä. Lenkkareilla on paljon parempi kävellä mitä korkkareilla ja työpaikalla he sitten vaihtavat korkkarit/työkengät jalkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti