torstai 14. huhtikuuta 2011

Peuranmetsästystä Richmondin puistossa

Saksanhirvi
Minulle oli eiliselle merkitty vapaapäivä, joten pitihän se käyttää hyödyksi. Jätin muut touhuamaan pääsiäisbasaarin kanssa ja lähdin District -metrolinjalla kohti Richmondia. Siellä vaihdoin 65-linjan bussiin ja huristelin Richmond Parkin laitamille. Ajattelin siis viettää koko keskiviikkopäivän Lontoon suurimmassa kuninkaallisessa puistossa, joka on kuuluisa kuusipeuroista ja saksanhirvistä. Kävelyretken aloitin Petershamin portilta, josta kävelin ensimmäiseksi King Henry's Moundille. Se on puiston korkein kohta, josta näkee mukavasti Lontooseen kaukoputkella.

Halusin kuitenkin syvemmälle puiston uumeniin, joten kävelin kohti Pen Pondsia, eli lampea joka sijaitsee aivan puiston keskiosassa. Siinä matkan varrella näinkin ensimmäiset kuusipeurat ja hiukan myöhemmin myös ensimmäiset saksanhirvet. Hirviä ja peuroja asuu puistossa n. 600 yhteensä, joten niitä on helppo bongata kävelyretkellä. Opastaulujen varoitusten mukaan niitä ei kuitenkaan saa käydä silittämässä tai ruokkimassa. Lammen rannalla pysähdyin evästauolle ja samalla ihastelin puiston luontoa. Kerrankin maisemassa ei näkynyt yhtään ainutta kerrostaloa tai muuta ihmisen rakentamaa rakennusta.

Maisemaa King Henry's Moundilta
Lammelta jatkoin matkaani Isabella Plantation -nimiseen puutarhaan, jota suositellaan erityisesti kukkien ja kasvien ystäville. Siellä tunsi olonsa siltä kuin olisi astunut salaiseen puutarhaan! Tämä "metsäpuutarha" oli täynnä eksoottisia pensaita ja puita, jotka olivat täydessä kukassa. Myös kukkien tuoksu oli huumaava! Siellä olisi voinut kuluttaa ties miten kauan aikaa kävelyyn ja kukkien ihastelemiseen. Ja jos olisi ollut oikein lämmin ja aurinkoinen päivä, olisi siellä voinut istua ja lukea kirjaa koko päivän. Nyt oli sellainen pilvinen ja harmaa keli, joten kauaa ei viitsinyt istua paikallaan. Isabella Plantationilta kävelin takaisin puiston reunalle, hyppäsin bussiin ja vaihdoin Richmondin asemalla metroon. Päivän kävely tuntui jaloissa, mutta jälleen tuli nähtyä uusia puolia Lontoosta!

Laitan tähän vielä useamman kuvan Richmondin Parkista:
Saksanhirvet ruokailemassa


Kuusipeuroja
Pen Ponds

Richmond Park

Puistossa

Isabella Plantation

Näihin kuviin ja tunnelmiin... Ja huomennahan täällä sitten alkaa pääsiäismyyjäiset, jotka kestävät koko viikonlopun. Ai niin, ja sunnuntaina täällä on Lontoon maratooni, jonka reitti kulkee tuosta kirkon takaa! Sen yhteydessä kerätään vuosittain rahaa hyväntekeväisyyteen ja joidenkin tietojen mukaan se on peräti maailman suurin vuosittainen rahankeräystapahtuma. Sitä ei tosin taida keretä yhtään seuraamaan, sillä myyjäisten kahvilan emäntänä riittää varmasti tekemistä vielä sunnuntainakin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti