perjantai 18. maaliskuuta 2011

17.3. Greenwich sekä Pyhän Patrikin päivä


Tässä Blogger-sivustossa on viime päivinä ollut jotain ongelmaa ja esim. kuvat eivät ole kunnolla näkyneet. Yritän latailla niitä uudestaan lähiaikoina. 
--
Kurre
Yhtä aikaa idässä ja lännessä











Greenwich Park
Torstain vapaapäivälle suunnittelin käyntiä Greenwichiin. Greenwichissä sijaitsee vanha tähtitieteellinen observatorio, jonka mukaan pituuspiirit ja aikavyöhykkeet on määritelty. Sen läpi kulki myös ennen nollapituuspiiri, joka jakoi maailman itään ja länteen. Tosin nykyisen järjestelmän mukaan se on siirtynyt n. 100 metriä itään (lähde: Wikipedia). Metroasemalla törmäsin Katriin, joka on viettänyt parisen viikkoa Lontoossa. Lähdimme hänen kanssaan yhdessä Greenwichiä kohti ja loputa sinne päädyttiinkin. Puistoalue oli kaunis, mutta on varmasti vielä kauniimpi kevään edetessä sekä aurinkoisella säällä. Torstaina Lontoo oli varsin harmaa. Kierrettiin puistossa ja käveltiin observatoriolle. Siellä otettiin kuvia, jonka jälkeen menin käymään museossa. Kyseinen museo on ennen ollut ilmainen, mutta maksaa nykyään 10 puntaa. Sillä lipulla voi kuitenkin käydä museossa vuoden ajan ilman lisämaksuja. (Toisaalta ihmettelen kuka todella haluaa käydä siellä monta kertaa)… 

Karkkikauppa
Observatorion ja pakollisten turistikuvien jälkeen suuntasin puistosta takaisin asutuksen pariin ja kiertelin Greenwichin katuja. Sieltä löytyi kivoja pieniä kauppoja ja piipahdinkin eräässä ihanassa karkkikaupassa. Siitä kaupasta tuli mieleen se eräs Peppi Pitkätossu-elokuva, jossa Peppi ostaa kultarahoilla valtavat määrät karkkia. Ostin sieltä fudgea, joka on vähän kuin toffeeta, mutta sitä löytyy monenlaisina makuvaihtoehtoina. Kävin myös itämaisessa kaupassa, jossa oli kauniita huiveja. Tämän jälkeen suuntasin Greenwichin satama-alueelle ja ostin oyster cardilla jokilaivalipun Greenwichistä London bridgelle. Maksoi 5 puntaa. Hyppäsin veneen kyytiin ja matka jatkui kohti Lontoon keskustaa Thamesia pitkin. Mukavaa vaihtelua metrossa istumiseen… London bridgeltä suuntasin Piccadillylle ja kävin Friday’ssa syömässä. Söin grillikylkeä (olen täällä nyt erikoistunut ribseihin) ja jälkkäriksi tarjoilija suositteli mud cakea, eli mutakakkua. Se oli taivaallista! 

Hamleys, jokaisen tytön ja pojan unelmakauppa
Fridaysta suuntasin kohti Oxford Streetiä ja siinä välissä poikkesin yhdessä maailman suurimmista lelukaupoista, kuuluisassa Hamleysissa. 7 kerrosta täynnä leluja, omia osastoja pehmoleluille, barbeille, legoille, jne… Siis oikea unelmakauppa lapsille ja lapsenmielisille! Ja näytti siellä myyjätkin viihtyvän; on kai se hauska työpaikka kun saa leikkiä päivittäin leluilla… Lelukaupan jälkeen jatkoin matkaani Oxford streetille ja pysähdyin kivassa Carpisa-nimisessä kaupassa. Löysin sieltä itselleni ihanan laukun sekä vyön.
Tämän jälkeen olikin jo aika suunnata takaisin kirkolle.  

Hyllyt täynnä nalleja
Tämä olisi ollut minun suosikkihyllyni pienenä










Ps. Torstaina 17.3. vietettiin Briteissä Pyhän Patrikin päivää, eli St Patrick’s Day. Se on todellisuudessa Irlannin kansallispäivä, mutta myös Lontoon katukuvassa juhlijoita näkyi. Monet pitivät hassuja vihreitä hattuja päässään, tai pukeutuivat muuten vihreään. Osa oli myös maalannut kasvoilleen kolmiapiloiden kuvia. 
Happy St Patrick's day!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti