lauantai 26. maaliskuuta 2011

Muumeja Brightonissa osa 2

-Jatkoa edelliselle blogikirjoitukselle-
Royal Pavilion, Brighton
Sen jälkeen kävelin vielä Royal Pavilionille, joka on entinen kuninkaallinen asuinrakennus ja varsin vaikuttavan näköinen. Sieltä sitten lopulta suuntasin hotelliin ja kirjauduin sisälle. Huoneeni ikkunasta on suora näkymä merelle, joten toivotaan että huomenna on kaunis ilma! Saisin sitten ihastella merimaisemaa heti herättyäni!

Sisäänkirjautumisen jälkeen istahdin hetken koneella ja kirjoittelin kotiväen kanssa. Tähän asti olen enimmäkseen ollut Mikon kanssa hotellissa yötä, joten tuntuu kummalliselta yöpyä hotellissa yksin. Viestittelyn jälkeen lähdin etsimään ruokapaikkaa ja löysinkin Amerikkalaisen hamppariravintolan ihan hotellin vierestä. Se oli sisustettu oikein Ameriikan malliin ja taustalla soi hyvää musiikkia. Ruoan jälkeen lähdin kävellen kiertelemään Brightonin keskustassa ja siellä oli todella ihania pieniä kauppoja ja putiikkeja! Sekä jonkinlaiset maalaismarkkinat, jossa myytiin kotitekoisia tuotteita.
JBS American Diner

Enkelikauppa
Näyteikkuna
Siellä kierrellessäni katselin enimmäkseen näyteikkunoita ja ette ikinä arvaa mitä näin eräässä näyteikkunassa! Muumikirjan!! Hämmästyin siitä niin paljon, että astuin sisälle kauppaan ja suuntasin kohti kirjoja. Ja kappas vain, sieltä löytyi monenlaisia muumikirjoja englanniksi. Oli mm. sarjakuvakirjoja sekä muumimamman reseptikirja täynnä suomalaisia ruokia! Sen verran mitä selasin sitä niin löytyi ainakin lättyjen ohje englanniksi! Ja kun olin päässyt kirjahyllyn lumouksesta irti niin huomasin, että viereinen hylly oli täynnä kaikkea muumitavaraa! Löytyi muumikuppeja (joita Suomessa monet keräävät), muumipehmoleluja ja niin edelleen. Kysyin myyjältä, että voinko ottaa hyllyistä muutaman kuvan ja sainkin muutaman kuvan otettua, kunnes kamera ilmoitti että nyt on kuvaukset tältä päivältä kuvattu... Juttelin vielä hetken myyjän kanssa ja sanoin että olen Suomesta. Samalla kysyin häneltä että miten heillä on niin paljon muumitavaraa myytävänä ja hän sanoi, että heidän pomonsa on muumifani ja tilaa Suomesta muumitavaraa heille myyntiin. Myyjä myös kyseli Suomen muumimaailmasta, mutta valitettavasti jouduin hänelle sanomaan etten siellä ole itse käynyt. Höh!Ai niin, ja sen valtavan hämmentyneisyyden takia en hoksannut edes katsoa, mikä sen kaupan nimi on. Mahdollisesti se kuitenkin sijaitsi Gardner streetillä, tai siinä lähiseudulla.
Hyllyllinen muumeja!

Tämän muumikaupan jälkeen jatkoin vielä jonkin aikaa kiertelyä ja hain samalla kaupasta strepsilssejä. Inhottava tuo kurkkukipu, mutta jospa se siitä. Kahdeksan aikaan oli jo pimeää, joten kävin tuossa lähellä ulkona kuvaamassa Brightonin iltavalaistusta sekä huvipuiston valoja (hain kaupasta uudet patterit, joten kamera toimi taas). Se näyttääkin todella hienolta näin illalla! Niin ja näen sen myös huoneeni ikkunasta. Nyt siemailen teetä, katselen telkkarista Brittien musiikkikanavaa ja kirjoitan blogia. Huomenna lähden täältä aamupäivästä ja jatkan matkaani Bathiin, jossa vietän toisen yön. Sen jälkeen palaan maanantaina takaisin Lontooseen.
Brighton Pier illalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti