torstai 10. maaliskuuta 2011

2. vapaapäivä

Tänään oli tiedossa toinen vapaapäivä. Ulkona keli oli harmaa ja tuulinen, mutta ei kuitenkaan kylmä. Aamupalan ja muiden aamuhäslinkien jälkeen pääsin kymmenen pinnassa lähtemään kohti British Museumia. Metrolla pääsi aika lähelle, vain pieni kävelymatka ja pian edessä avautuikin museon portit. Siinä on museolla kokoa ja näköä! Suuntasin ensimmäisenä syömään, sillä ajattelin että täydellä vatsalla kiertely sujuu mukavammin. Sen jälkeen alkoikin museokierros. Seuraavat kuvat taitavat puhua enemmän kuin tuhat sanaa (museossa sai ottaa kuvia lukuunottamatta joitakin näyttelyitä):
Thaleia (Muusa)
Muumio
Gold Cape
Tikari
Antonius Pius, Rooman keisari vuosina 138–161  
Päitä 

Buddha
Käsinmaalattua posliinia


Museossa oli mielettömästi nähtävää ja paljon vielä jäikin. Puolet päivästä meni oikeastaan siinä kun kierteli sielä ympäriinsä, enkä tosiaankaan vielä nähnyt kaikkea. Onneksi kyseinen museo on ilmainen, joten sinne voi joskus toistekin mennä kuluttamaan sadepäivää. Iltapäivällä lähdin kohti Oxford Streetiä ja mielessä mikäs muukaan kuin shoppailu. Välillä pysähdyin postissa (sinne lähti postikortit, ovat mahdollisesti ensi viikolla perillä) ja lopulta löysin itseni Oxford Circuksen metroasemalta. Tulipa käveltyä läpi Oxford Streetin.

Oxford Street
Pikkusiskon vinkistä kuljin Primark-nimiseen vaatekauppaan ja vannon, että en sinne mene ihan heti uudestaan... Se oli jotain aivan kamalaa. Ihmisiä oli aivan älyttömästi, sovituskoppiin sait jonottaa reilun puoli tuntia ja kerralla sovittaa enintään 8 vaatetta. Sen lisäksi tuli nopeasti todella kuuma takki päällä, joten kuoriuduin ylimääräisistä vaatekerroista ja lopulta shoppailin pelkkä t-paita päällä kyseisessä liikkeessä. Siinä kyllä koeteltiin ihmisen hermoja. Mutta vaatteet olivat ihan suht halpoja ja valikoima oli monipuolinen. Sieltä kyllä tekee löytöjä, jos kärsivällisyyttä vain riittää.  No kuten vannoin, en sinne ole ihan heti menossa uudestaan, mutta varmasti jossakin välissä kunhan olen tämänpäiväisestä selvinnyt. Primarkissa meni loppujen lopuksi yllättävän kauan kaikkine jonotuksineen ja siihen oikeastaan päätin vapaapäiväni humputtelut. Loppuviikko minulla onkin töitä, enkä sen tarkemmin ole suunnitellut ohjelmaa vapaa-ajalle. Eiköhän sitä jotain mukavaa keksi. Meinasin jo tänään varata itselleni lipun johonkin musikaaliin, teatteri-esitykseen tai leffaan, mutta vielä maltoin mieleni ja ajattelin, että onhan tässä aikaa. Mikä pakko on kaikki keretä käydä läpi ensimmäisen viikon aikana?
Primark

2 kommenttia:

  1. voi Niina, mukava lukea sun blogia ja ihana tietää, että sun on hyvä olla siellä :]

    koitin kirjoittaa sulle jo aiemmin kommenttia, mutta en saanu sitä perille, jospa nytten :)

    ikävä sua <3

    halauksin Pieta

    VastaaPoista
  2. Hei Pieta ja kiitos viestistä! :) Toivottavasti sulla on oma harkka lähteny hyvin käyntiin! Tää blogspot on jotain temppuillu nyt viime päivinä eikä toi kommentointi oo tahtunu toimia... Jospa se nyt taas toimis. :) Terveisiä sinne Suomeen!

    VastaaPoista