lauantai 26. maaliskuuta 2011

Muumeja Brightonissa osa 1

Brighton
Terveisiä Brightonista! Minulla alkoi tänään neljän päivän vapaat, joten varasin hotellihuoneen Brightonista yhdeksi yöksi. En siis ole ollut Lontoossa tänään mielenosoitusten aikaan. BBC:n mukaan mielenosoittajia on tänään ollut Lontoossa 250 000 protestoimassa hallituksen säästöohjelmaa vastaan. Kyseisen säästöohjelman perusteella lakkautetaan kai satoja tuhansia työpaikkoja Britanniassa.

Mutta se protestoijista, palataan takaisin siihen miten olen yhtäkkiä Etelä-Englannissa, enkä Lontoossa. Minullahan on nyt takana 8 päivän työputki, joka meni yllättävän nopsaan. Se mitä en keskiviikkoillasta maininnut viime blogikirjoituksessani, on se että kävin ensimmäistä kertaa saunassa kirkolla! Oli ihanaa! Ainut vain että aikaisemmin illalla oli ollut miesten yleinen saunavuoro ja he olivat vääntäneet sähkökiukaan täysille. Hiukan poltteli takamusta kun istahdin saunan lauteelle!
Kenkäkauppa

Torstainakin riitti hyviä kelejä, joten suuntasin uudestaan Regent's Parkkiin kävelylle. Ilta meni töissä, kun leivoin pullaa. Perjantaina minulla oli aamuvuoro ja tein kotikäynnin, johon meni oikeastaan koko päivä. Ilta oli kuitenkin vapaana, joten pitkän ja hartaan pohdinnan jälkeen suuntasin yksin läheiselle leffateatterille ja valitsin illan leffaksi The Eaglen, eli sitä näytetään Suomessa kai Kotka-nimellä ja ikärajana on k-15. Briteissä näytti olevan k-12. Tykkäsin kyseisestä elokuvasta, vaikka siinä olikin vähän turhan paljon taistelua. Leffan jälkeen palasin kirkolle, pakkasin rinkkani, kävin suihkussa ja menin nukkumaan. Nukuin aika huonosti, sillä minulle alkoi perjantain aikana pukata flunssaa päälle. Nyt kurkku on kipeä, yskittää ja ääni on käheänä. Päätin kuitenkin flunssasta huolimatta lähteä matkalle, sillä varasin jo viikolla hotellihuoneen täältä Brightonista itselleni. Olin myös varannut halvan bussilipun tänne ja bussin oli tarkoitus lähteä Victorian bussiasemalta. Heitin kuitenkin bussilipun roskiin, koska kirkolla pelottelivat että en protestoijien takia pääse bussilla minnekään Lontoon keskustasta.
Merenrannan sileät pikkukivet

Tänään aamulla heräsin siis aikaisin ja lähdin rinkka selässä London Bridgen asemalle katselemaan, josko sieltä saisi junalipun Brightoniin. London Bridge ei sijaitse aivan ydinkeskustassa, joten sieltä oli turvallisempi lähteä ja toisaalta lähdin niin aikaisin ettei mielenosoittajista ollut tietoakaan. Sitä paitsi sieltä sai yllättävän halvan lipun, joten nyt kaikki tarkkana! Ostin lippuluukulta halvimman mahdollisen lipun, joka maksoi 10 puntaa. Siihen kuului myös paluulippu tälle päivälle, mutta koska jäin Brightoniin yöksi niin heitin paluulipun roskiin. Eli jos olisin tehnyt päivän retken Lontooseen, olisi hinta ollut vain 5 puntaa/väli. Ne liput oli vieläpä sellaiset joustavat, että ei ollut väliä millä junalla menee, vaan ne oli koko päivän voimassa. Jostakin syystä ne myi meno-paluulippuja halvemmalla kuin pelkkiä menolippuja. Ei siis välttämättä kannata ostaa junalippuja etukäteen, vaan ne voi saada samana päivänä ihan sopuhintaan juna-aseman lippuluukulta. Brightoniin oli reilun tunnin junamatka, joten sinne voi helposti tehdä Lontoosta päiväretken.
Brighton Pier

Huvipuistoalue
Perille päästyäni otin samantien suunnaksi merenrannan. Ja voi sitä ihanaa ja tuttua suolaista meri-ilmaa! Sää ei kuitenkaan ollut mikään parhain rantalomalle, sillä oli harmaata ja sumuista. Päivän aikaan kuitenkin selkeni ja aurinko kurkisteli pilven takaa. Oli aika kummallinen keli, koska aurinko häikäisi ja kuitenkin samalla oli sen verran utuista, ettei kovin kauaksi merelle päin nähnyt. Täällä merenrannalla ei ole hiekkaa, toisin kuin särkillä. Sen sijaan oli pieniä kiviä, jotka meri on hionut sileiksi. Istuin rannalla jonkin aikaa ja soitin mummulle. Oli tarkoitus soittaa jo perjantaina synttärionnittelut, mutta en ehtinyt oikein missään välissä. Sen jälkeen suuntasin rantaa pitkin Brighton Pierille ja voitte vain kuvitella hämmennykseni. Minähän en siis ollut lukenut mistään sen tarkemmin, että minkälainen laituri se on ja olin kuvitellut sen olevan oikein perinteinen satamalaituri,jossa on kiinni isoja ja hienoja veneitä. Tiedättekö te mikä se todellisuudessa on? No siis laiturihan se on, kiinni rannassa ja ulottuu merta kohti. Mutta sen laiturin päälle oli rakennettu pieni huvipuisto! Voin siis myöntää olleeni täysin väärässä, joten naurakaa pois vain. Sieltä löytyi laitteita aina vuoristoradasta kummitusjunaan. Sekä monenlaisia kojuja, pari pelihallia sekä mm. pallonheittoa. Niin ja sitten sieltä löytyi myös sellainen kiva koju, jossa pystyi kuvauttamaan itsensä vanhoissa vaatteissa ja sai oikein sellaisen vanhanaikaisen valokuvan itselleen. Ja niillä oli myös joku tarjous, että sai vielä avaimenperän omalla kuvallaan. No nyt kun siihen tarjoutui tilaisuus, niin pitihän sitä käydä kuvattavana! Taisin olla myös päivän ensimmäinen asiakas, joten pääsin heti. Minun jälkeeni sinne ilmestyikin sitten jonoa. Sain sellaisen hienon vanhanaikaisen mekon päälle, pitsihansikkaat, hatun sekä pitsivarjon. Kuvia otettiin monta ja niiden joukosta sain valita sellaisen kuvan joka itseäni miellytti eniten. Kuvasta tuli hieno!
Flash Back, old style photos!

-Jatkuu osassa 2, jossa selviää mitä ne Brightonin muumit on...-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti