sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Aurinkoisia päiviä Lontoon puistoissa

Crystal Palace Park
Crystal Palace Park
 2 täyttä viikkoa jo takana täällä suuressa maailmassa! Muistot lumesta ja kylmästä talvesta ovat täällä nopeasti unohtuneet. Riittää kun katsoo ikkunasta ulos ja näkee vihreän, vastaleikatun nurmen.

Olin nyt viikonlopun töissä ja aamuvuorossa. Sää viikonlopun aikana on ollut todella upea: aurinkoa, aurinkoa ja vielä kerran aurinkoa! Lauantaina ei ollut yhtään ainutta pilveä taivaalla! Tänään on ollut puolipilvistä.


Sfinksit
Lauantaina iltapäivällä suuntasin töiden jälkeen paikkaan nimeltä Crystal Palace. Iia ja Jykä vihjaisivat, että siellä sijaitsee kaunis puisto, joten pitihän sitä lähteä katsomaan! Se olikin mielenkiintoinen ja erilainen puisto, jota vartioivat isokokoiset sfinksit. Raunioita puiston menneisyydestä oli näkyvillä mm. särkyneiden patsaiden ja vanhojen portaiden muodossa.  Itse puisto oli täynnä elämää. Lapset leikkivät ja pelasivat mm. sulkapalloa. Myös potkulaudat näyttivät olevan lasten suosiossa. Englannissa ihmiset osaavat ottaa kaiken irti kauniista ja aurinkoisesta päivästä. 

Serpentine-järvi auringon laskiessa
Tänään sunnuntaina lähdin töiden jälkeen käymään lähiostarilla. Sieltä suuntasin taas puistoon, tällä kertaa Hyde Parkkiin iltapäiväkävelylle. Myös Hyde Park on mukavannäköinen, mutta varmasti parhaimmillaan myöhemmin keväällä ja kesällä. Hyde Park on alunperin ollut Henrik VIII:n metsästyymaa, jonka hän hankki munkeilta vuonna 1536. Se on Lontoon suurin kuninkaallinen puisto ja siellä sijaitsee myös Serpentine-järvi. Järvi luotiin 1730-luvulla, Yrjö II:n vaimon, kuningatar Carolinen käskystä. Puistossa sijaitsee myös tunnettu alue "Speakers' Corner", jossa kuka tahansa voi käydä pitämässä puheen. Tänään siellä olikin joku mies puhumassa.

Täällä Englannissa kevät ja sen myötä kesä näyttävät tulevan todella hitaasti. Suomessahan luonto puhkeavat kukkaan heti kun on muutama lämmin ja aurinkoinen päivä. Täällä taas luonto vitkuttelee oikein todella, vaikka olisi lämpimiä ja aurinkoisia päiviä. Toki kukkia täällä on jo paljon, mutta puissa ei ole vielä kunnolla lehtiä. Toisaalta sitä ollaan vielä maaliskuussa, joten kesään on aikaa. Eiköhän ne lehdetkin kerkeä tulla puihin ennen kuin palaan Suomeen.
Hyde Park

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti