torstai 10. maaliskuuta 2011

Vapaapäivä kaupungilla

Tower Bridge
Vietettiin siis tänään Iian kanssa vapaapäivää kierrellen nähtävyyksiä yms. Hän tuli aamulla hakemaan minua ja sovittiin, ettei laadita tälle päivälle mitään aikatauluja tai päätetä etukäteen käyntikohteita. Sen sijaan hypättiin metroon ja hurautettiin ensin Tower Bridgelle. Myös tälle päivälle oli kohtuullinen sää, puolipilvistä. Tosin tuuli jonkin verran. Ylitimme Thames Tower Bridgeä pitkin ja sen jälkeen tutkailimme kartasta seuraavaa kohdetta. Lähdimme metrolla Westminsteriin, jossa sijaitsee mm. Big Ben. Siellä meidät yllätti turistien määrä, mutta nyt on sekin kellotorni käyty ja nähty!

Big Ben


Big Benin luota kävelimme St Jamesin puistoon, josta matka jatkui Buckinghamin palatsille. Se on kuningasperheen virallinen asuinpaikka täällä Lontoossa ja jotkut väittävät senkin olevan kuuluisa nähtävyys. Sinne ehdittyämme ihmettelimme väen paljoutta ja näytti siltä kuin he olisivat jotakin odottaneet. Pian meille selvisi, että siellä oli juuri vahdinvaihto meneillään ja mekin näimme siitä osan.

St James's park
Palatsilta päätimme lähteä kävellen kohti Hyde Parkkia, jossa oikeastaan kävimme vain hiukan kurkistamassa kyseisen valtavan puiston nurkkaa. Ehkä sään vielä enemmän lämmetessä sinne voisi mennä vaikkapa piknikille? Puiston nurkalla istahdimme hetkeksi alas ja hoksasimme, että voisihan sitä jotain tälle päivälle syödäkin. Lähdimme siis kohti metroa ja metrolla kohti Piccadilly Circusta. Sieltä löytyikin mainio ruokapaikka nimeltä T.G.I. Friday's. Näytti olevan suosittu paikka, joten mekin astuimme sisään ja saimme pöydän kahdelle. Ruoka oli hyvää! Lounaan jälkeen kiertelimme Piccadilly Circuksen ympärillä ja kävimme China Townissa. Sieltä päällimmäisenä mieleen jäivät useat kiinalaiset ravintolat, joiden ikkunalla roikkui kokonaisia kypsennettyjä kanoja. Iia kiersikin ne kaukaa.
Soittokunta

Tämän jälkeen päätettiin käydä vielä yhdellä nähtävyydellä, nimittäin jokaisen Potter-fanin must-kohteessa: King's Crossin juna-asemalla, sekä laiturilla 9  3/4. Ja siellähän se oli kuin olikin! Melkein päästiin kyseiselle laiturille, kärryjen kahvat vaan otti jostakin kiinni ja jäätiin jumiin... No joka tapauksessa Potter-fanit oli onnellisia. Siinä vaiheessa myös kamerasta alkoi patterit loppua (en kyllä ihmettele kaiken sen kuvaamisen jälkeen...) ja mentiin juna-aseman kioskille ostamaan uusia. Sieltä löytyi jälleen mukava myyjä, joka ei kuitenkaan suostunut myymään meille pattereita. Olivat kuulemma liian kalliita kyseisellä kioskilla ja käski meidän mennä johonkin tavalliseen kauppaan niitä ostamaan! No "kotimatkalla" poikettiin taas jo tutuksi tulleessa lähiostarissa, josta Iialle haettiin liittymä ja sen jälkeen niitä pattereita. Haettiin ja haettiin. Haettiin ties kuinka kauan, kunnes patterihylly löytyi kauimmaisesta nurkasta, mihin tietenkin mentiin viimeisenä. Melkein jäi patterit ostamatta, mutta ostettiin kuitenkin. Päivän aikana ei juuri muuten shoppailtu, mutta kortteja ostin ison pinon. Ehkä jonkun onnekkaan postilaatikkoon kolahtaa jo ensi viikolla kortti. ;)


Huomenna mulla on toinen vapaapäivä, joten eiköhän tämä turistina oleminen jatku myös huomenna. Nyt nukkumaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti